(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Perník s čokoládou
Potřebné ingredience
Těsto: * 120 g polohrubé mouky * 120 g žitné jemně mleté mouky * 80 g moučkového cukru * perníkové koření * 1 lžíce kakaa * 6 g prášku do pečiva * 1 vejce * 250 ml mléka * 2 lžíce tekutého medu * 60 ml oleje * 45 g másla * 4 lžíce povidel * rozinky * vlašské ořechy Čokoládová poleva: * 60 g čokolády s vyšším obsahem kakaa * 60 g 100% tuku
Postup přípravy
Mouku, moučkový cukr, kakao a prášek do pečiva prosijeme do mísy. Nasypeme přiměřené množství perníkového koření. Suroviny promícháme. Postupně přidáváme med, povidla, rozpuštěné máslo, olej, žloutek a po částech mléko. Do těsta zamícháme rozinky a nasekané vlašské ořechy. Ušleháme tuhý sníh z bílku a opatrně vmícháme.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 40 minut. Perník necháme vychladnout na mřížce.
Připravíme si čokoládovu polevu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme tuk a mícháme až se suroviny spojí. Čokoládovou polevu necháme vychladnout, aby trochu zhoustla.
Perník položíme na mřížku, pod kterou dáme talíř. Část čokoládové polevy nalijeme na perník a rozetřeme na povrchu i po stranách. Zbylou zhruba jednu třetinu opět trochu zahřejeme a tekutou čokoládovou polevu nalijeme na perník jako druhou vrstvu. Tímto způsobem vytvoříme vyšší vrstvu čokoládové polevy a přitom je povrch krásně hladký.
Více na www.dobrutky.eu
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 40 minut. Perník necháme vychladnout na mřížce.
Připravíme si čokoládovu polevu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme tuk a mícháme až se suroviny spojí. Čokoládovou polevu necháme vychladnout, aby trochu zhoustla.
Perník položíme na mřížku, pod kterou dáme talíř. Část čokoládové polevy nalijeme na perník a rozetřeme na povrchu i po stranách. Zbylou zhruba jednu třetinu opět trochu zahřejeme a tekutou čokoládovou polevu nalijeme na perník jako druhou vrstvu. Tímto způsobem vytvoříme vyšší vrstvu čokoládové polevy a přitom je povrch krásně hladký.
Více na www.dobrutky.eu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Cholitka
(upraveno)
23. 7. 2010, 16:37
Tak jsem vyzkoušela a je to velká mňamka Já měla hotovo dokonce za 30minut. Perník je krásně vláčný. Ne taková ta klasická suchá buchta. To u nás nejde! Já nedávala povidla, protože jsem neměla a rozinky mi neradi! Rozhodně budu dělat i nadále. Díky za receptík Kamila
Ilonáček
(upraveno)
7. 3. 2010, 10:56
darinka30
(upraveno)
6. 3. 2010, 21:10